fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Kerstloempia’s op recept

Kerstloempia’s op recept

Benodigdheden uit je Oosterse kerstmandje

  • Rijstpapiervellen
  • Sesamzaadjes
  • Rijstvermicelli
  • Sojasaus

2kerst

(Verse) ingrediënten

  • Winterpeen
  • (Punt)paprika
  • Komkommer
  • Tauge
  • Munt
  • Handje pinda’s
  • Verse gember
  • Chilisaus
  • Sesamolie

kerst2b

Bereiding

  1. Pak je mooiste middelgrote pan. Zet hem met een glimlach op het fornuis op middelhoog vuur.
  2. Kook de rijstvermicelli zoals omschreven op de verpakking (4 minuten in kokend water). Vergeet niet het touwtje eraf te halen!
  3. Spoel de vermicelli af onder koud water, laat uitlekken en zet apart. Voor de smaakmakers: sprenkel er wat druppels sesamolie overheen (niet teveel, want er liggen ook nog sesamzaadjes te wachten om uitgestrooid te worden).
  4. Giet warm water over de taugé en laat uitlekken. Zet apart.
  5. Snijd de groente in dunne, fijne en gezellige reepjes. Zet apart.
  6. Vul een kom met warm water. Doop er gedurende één seconde een rijstvel in. Leg het rijstvel (plat) op een schone theedoek..
  7. Op het rijstvel leg je: een handje rijstvermicelli, een paar geplukte muntblaadjes en de gezellig gesneden groente.
  8. Strooi naar smaak wat sesamzaadjes over de ingrediënten. Laat het rijstvel aan beide kanten ongeveer 5 cm onbedekt.
  9. Vouw de onbedekte kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Herhaal dit met de rest van de vellen.
  10. Dip jouw Op Stoom kerstloepmpia’s in de sojasaus en smul!
  11. Laatste tip: het dipsausje kun je nóg lekkerder maken door er wat gehakte pinda’s, vers gesneden gember en chilisaus aan toe te voegen.kerst4

 

Kinderopvang Op Stoom