(Verse) ingrediënten
- Winterpeen
- (Punt)paprika
- Komkommer
- Tauge
- Munt
- Handje pinda’s
- Verse gember
- Chilisaus
- Sesamolie
Bereiding
- Pak je mooiste middelgrote pan. Zet hem met een glimlach op het fornuis op middelhoog vuur.
- Kook de rijstvermicelli zoals omschreven op de verpakking (4 minuten in kokend water). Vergeet niet het touwtje eraf te halen!
- Spoel de vermicelli af onder koud water, laat uitlekken en zet apart. Voor de smaakmakers: sprenkel er wat druppels sesamolie overheen (niet teveel, want er liggen ook nog sesamzaadjes te wachten om uitgestrooid te worden).
- Giet warm water over de taugé en laat uitlekken. Zet apart.
- Snijd de groente in dunne, fijne en gezellige reepjes. Zet apart.
- Vul een kom met warm water. Doop er gedurende één seconde een rijstvel in. Leg het rijstvel (plat) op een schone theedoek..
- Op het rijstvel leg je: een handje rijstvermicelli, een paar geplukte muntblaadjes en de gezellig gesneden groente.
- Strooi naar smaak wat sesamzaadjes over de ingrediënten. Laat het rijstvel aan beide kanten ongeveer 5 cm onbedekt.
- Vouw de onbedekte kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Herhaal dit met de rest van de vellen.
- Dip jouw Op Stoom kerstloepmpia’s in de sojasaus en smul!
- Laatste tip: het dipsausje kun je nóg lekkerder maken door er wat gehakte pinda’s, vers gesneden gember en chilisaus aan toe te voegen.
Benodigdheden uit je Oosterse kerstmandje