Mijn Op Stoom

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Fijne plek voor kinderen

Het is fijn op het kinderdagverblijf van Op Stoom. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan kinderen van nul tot vier jaar. De kinderen genieten, elk op hun eigen wijze.

Baby’s krijgen veel persoonlijke aandacht

Onze pedagogisch medewerkers kennen alle baby’tjes goed. We nemen de tijd om gezellig met ze te praten en samen te spelen. We maken grapjes en bootsen de geluidjes van de baby na. Kleine spelletjes met de voetjes, kiekeboespelletjes. Samen kijken en lachen. Er is veel contact met baby’tjes in taal, gebaren en natuurlijk lichamelijk contact. Dat zorgt voor veiligheid en het stimuleert de taalontwikkeling. Ook volgen we de motorische ontwikkeling van je baby. Liggen, rollen, zitten, kruipen, staan en soms al lopen. Allemaal vaardigheden die kinderen het liefst op een leuke, speelse manier oefenen.

Dreumesen bieden we geborgenheid en uitdaging

Alle groepen zijn verticaal (behalve kinderdagverblijf Teddyzolder in Haarlem), wat betekent dat kinderen van nul tot vier jaar samen spelen in dezelfde groep. Met dezelfde vertrouwde gezichten om zich heen. De kleintjes trekken zich op aan de grotere kinderen en de peuters vinden het heerlijk om de jongere kinderen te kunnen helpen. Als je kindje kan kruipen en later kan lopen wordt de omgeving steeds groter. We spelen in op de behoefte van elk kind en bieden afwisseling en uitdaging voor ze.

Voor peuters is er zoveel te doen

In de groep worden allerlei leuke activiteiten aangeboden en ook in de verschillende speelhoeken spelen de peuters vaak. Op de meeste locaties is er een speciale ruimte of groep waar de oudste peuters met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Hier bieden we activiteiten die passen bij hun ontwikkeling en krijgen zij de uitdaging die ze willen. Op die manier is het voor kinderen van alle leeftijden fijn en uitdagend om bij Op Stoom te spelen!

Verticale groepen

Kinderen van nul tot vier jaar zitten bij elkaar in de groep. In verticale groepen leren kinderen veel van elkaar. De kleintjes zien in de oudsten een voorbeeld en doen ze na. De oudere kinderen leren juist hoe ze rekening kunnen houden met een kleintje. Zij mogen vaak ook helpen met klusjes of een flesje helpen geven. Wie wil dat nou niet want groot gevonden worden is belangrijk! We zorgen ervoor dat alle kinderen liefdevol verzorgd worden en met een leuk activiteitenaanbod is er voor elk wat wils.

De groep bestaat uit twaalf kinderen met twee pedagogisch medewerkers of zestien kinderen met drie pedagogisch medewerkers. Alleen bij kinderdagverblijf Teddyzolder in Haarlem worden baby’s en dreumesen apart opgevangen in de groep en hebben peuters hun eigen peutergroep.