fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Kinderen van Op Stoom voor kinderen van het AZC Alkmaar

Kinderen van Op Stoom voor kinderen van het AZC Alkmaar

In actie voor het AZC Alkmaar

Ook dit jaar zetten we ons samen met de kinderen weer in voor een goed doel. En dat goede doel is wederom de kinderen in het asielzoekerscentrum in Alkmaar. Ze verdienen het zo! Tijdens deze herfstvakantie organiseren we allerlei toffe activiteiten en proberen hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen. Van appels plukken tot een bio markt met zelfgemaakte lekkernijen en van Op Stoom in concert tot gave dansoptredens en toneelvoorstellingen. Dat wordt flink cashen en de AZC-kinderen blijmaken met uitdagend speelgoed, een vrolijke inrichting, leuke uitstapjes en meer.

Jouw geld wordt goed besteed
In de herfstvakantie van 2016 hebben we ook alles uit de kast gehaald en van de recordopbrengst, van maar liefst 2.019,52 euro, een prachtige natuurtuin aangelegd. Bekijk het filmpje van de feestelijke opening van de tuin hieronder:

Een warm hart

We dragen dit AZC een warm hart toe. Al eerder hebben we een ruimte in het asielzoekerscentrum (een oud belastingkantoor) gezellig gemaakt met vrolijk behang, knusse zitjes en kisten Kapla.

Bij elkaar op bezoek
In de zomervakantie van 2016 brachten een aantal Op Stoom kinderen een bezoek aan de kinderen in het AZC. Samen beleefden ze een fantastische vakantiedag met typische Op Stoom activiteiten. Zo verhuisde de hele DJ-set voor een dag naar Alkmaar, toverden we de parkeerplaats om tot atelier, werd het basketbalveldje in een mum van tijd het decor van een internationaal gezelschap mini-muzikanten en waren de sportvelden het domein van atleten en voetballers.

Oh en voor we het vergeten! Tijdens de Open Dag van het AZC op 24 september 2016 zorgden de Op Stoom DJ’s voor een vrolijke noot…

Spelend 2017 in
Op woensdag 4 januari hebben we bezoek gehad van zes kinderen en een begeleider van het asielzoekerscentrum Alkmaar. Wat een mooie, bijzondere dag was dit. Bijzonder omdat het eigenlijk ‘zo gewoon’ was. Heerlijk ongedwongen spelen met leeftijdsgenootjes. We hebben waterbanen, Kaplatorens en LEGOkunstwerken gebouwd. Natuurlijk ontbraken de hollandse appelflappen niet. Die we zelf gebakken hebben!

Van taalbarrières hadden de kinderen geen last. Spelen en plezier maken, daar ging het om.. Wat zijn we blij en trots dat we dit voor deze kinderen kunnen doen.

Over de kinderen in het AZC

Het asielzoekerscentrum in Alkmaar is 8 mei jl. geopend. Er wonen nu ruim 400 mensen, waarvan 117 kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar. De kinderen komen uit meer dan 25 verschillende landen. Veel kinderen zijn met hun ouders gekomen, of met tantes en ooms en sommige kinderen wonen er zonder familie.

Waarom een goed doel?

We hebben het goed bij Op Stoom. Daarom vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor kinderen die het minder goed hebben. Net zo belangrijk vinden we het om onze kinderen hier nauw bij te betrekken en een doel te kiezen dat we goed aan ze uit kunnen leggen.

Zo hebben we vorig jaar geld ingezameld voor Nationaal Fonds Kinderhulp met als actie ‘Fietsen voor Fietsen’. Met onze opbrengst heeft Nationaal Fonds Kinderhulp kinderfietsen gekocht voor gezinnen die hier zelf geen geld voor hebben. En in 2014 organiseerden we het Glazen Huis voor Kinderen en tal van activiteiten om geld in te zamelen voor ‘meisjes in nood’, het doel van Serious Request van dat jaar

Kinderopvang Op Stoom