Kinderen van Op Stoom voor kinderen van het AZC

Kinderen van Op Stoom voor kinderen van het AZC

In actie voor het AZC Alkmaar

Net als voorgaande jaren zet Op Stoom zich samen met de kinderen in voor een goed doel. Dit jaar (en vorig jaar) is dat voor kinderen in het asielzoekerscentrum in Alkmaar. Speciaal voor deze kinderen proberen we met toffe activiteiten die we organiseren zoveel mogelijk geld in te zamelen voor speelgoed en activiteiten.

Recordopbrengst
Tijdens de herfstvakantie van 2016 haalden we alles uit de kast! Van sponsorloop tot bootcamp en van goede-doelen-restaurant tot appels plukken. Dit heeft geresulteerd een een recordopbrengst van 2.019,52 euro! In overleg met het AZC hebben we besloten om een natuurtuin aan te leggen.

Een warm hart

We dragen dit AZC een warm hart toe. Al eerder hebben we een ruimte voor de kinderen in het asielzoekerscentrum, een oud belastingkantoor, gezellig gemaakt met vrolijk behang, knusse zitjes en kisten Kapla.

Bij elkaar op bezoek
In de zomervakantie van 2016 brachten een aantal Op Stoom kinderen een bezoek aan de kinderen in het AZC. Samen beleefden zij een fantastische vakantiedag met typische Op Stoom activiteiten. Zo verhuisde de hele DJ-set voor een dag naar Alkmaar, toverden we de parkeerplaats om tot atelier, werd het basketbalveldje in een mum van tijd het decor van een internationaal gezelschap van mini-muzikanten en de sportvelden waren het domein van atleten en voetballers.

En op de Open Dag van het AZC op 24 september 2016 zorgden de Op Stoom DJ’s voor een vrolijke noot:

Woensdag 4 januari hebben we bezoek gehad van zes kinderen en een begeleider van het asielzoekerscentrum Alkmaar. 

Wat een mooie bijzondere dag was dit. Het was bijzonder omdat het eigenlijk ‘zo gewoon’ was. Heerlijk ongedwongen spelen met leeftijdsgenootjes. We hebben waterbanen, Kaplatorens en LEGOkunstwerken gebouwd. Ook hebben we echte hollandse appelflappen gebakken.

Van taalbarrières hadden de kinderen geen last. Spelen en plezier maken, dat is wat de kinderen wilden en wat zijn wij blij dat we dit voor deze kinderen kunnen doen.

Over de kinderen in het AZC

Het asielzoekerscentrum in Alkmaar is 8 mei jl. geopend. Er wonen nu ruim 400 mensen, waarvan 117 kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar. De kinderen komen uit meer dan 25 verschillende landen. Veel kinderen zijn met hun ouders gekomen, of met tantes en ooms en sommige kinderen wonen er zonder familie.

Waarom een goed doel?

We hebben het goed bij Op Stoom. Daarom vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor kinderen die het minder goed hebben. Net zo belangrijk vinden we het om onze kinderen hier nauw bij te betrekken en een doel te kiezen dat we goed aan ze uit kunnen leggen.

Zo hebben we vorig jaar geld ingezameld voor Nationaal Fonds Kinderhulp met als actie ‘Fietsen voor Fietsen’. Met onze opbrengst heeft Nationaal Fonds Kinderhulp kinderfietsen gekocht voor gezinnen die hier zelf geen geld voor hebben. En in 2014 organiseerden we het Glazen Huis voor Kinderen en tal van activiteiten om geld in te zamelen voor ‘meisjes in nood’, het doel van Serious Request van dat jaar.