Kinderen van Op Stoom voor kinderen van het AZC Alkmaar

Kinderen van Op Stoom voor kinderen van het AZC Alkmaar

In actie voor het AZC Alkmaar

Ook dit jaar zetten we ons samen met de kinderen weer in voor een goed doel. En dat goede doel is wederom de kinderen in het asielzoekerscentrum in Alkmaar. Ze verdienen het zo! Tijdens deze herfstvakantie organiseren we allerlei toffe activiteiten en proberen hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen. Van appels plukken tot een bio markt met zelfgemaakte lekkernijen en van Op Stoom in concert tot gave dansoptredens en toneelvoorstellingen. Dat wordt flink cashen en de AZC-kinderen blijmaken met uitdagend speelgoed, een vrolijke inrichting, leuke uitstapjes en meer.

Jouw geld wordt goed besteed
In de herfstvakantie van 2016 hebben we ook alles uit de kast gehaald en van de recordopbrengst, van maar liefst 2.019,52 euro, een prachtige natuurtuin aangelegd. Bekijk het filmpje van de feestelijke opening van de tuin hieronder:

Een warm hart

We dragen dit AZC een warm hart toe. Al eerder hebben we een ruimte in het asielzoekerscentrum (een oud belastingkantoor) gezellig gemaakt met vrolijk behang, knusse zitjes en kisten Kapla.

Bij elkaar op bezoek
In de zomervakantie van 2016 brachten een aantal Op Stoom kinderen een bezoek aan de kinderen in het AZC. Samen beleefden ze een fantastische vakantiedag met typische Op Stoom activiteiten. Zo verhuisde de hele DJ-set voor een dag naar Alkmaar, toverden we de parkeerplaats om tot atelier, werd het basketbalveldje in een mum van tijd het decor van een internationaal gezelschap mini-muzikanten en waren de sportvelden het domein van atleten en voetballers.

Oh en voor we het vergeten! Tijdens de Open Dag van het AZC op 24 september 2016 zorgden de Op Stoom DJ’s voor een vrolijke noot…

Spelend 2017 in
Op woensdag 4 januari hebben we bezoek gehad van zes kinderen en een begeleider van het asielzoekerscentrum Alkmaar. Wat een mooie, bijzondere dag was dit. Bijzonder omdat het eigenlijk ‘zo gewoon’ was. Heerlijk ongedwongen spelen met leeftijdsgenootjes. We hebben waterbanen, Kaplatorens en LEGOkunstwerken gebouwd. Natuurlijk ontbraken de hollandse appelflappen niet. Die we zelf gebakken hebben!

Van taalbarrières hadden de kinderen geen last. Spelen en plezier maken, daar ging het om.. Wat zijn we blij en trot