BSO De Zonnewijzer

BSO De Zonnewijzer

‘Ik wil nog niet naar huis’

Net als de school zelf bestaat BSO De Zonnewijzer uit twee locaties. Voor de jongste kleuters is er BSO De Zonnewijzer 1, een vertrouwde plek in hetzelfde gebouw als waar je les krijgt. Heerlijk als je net start op school! Er is een poppenhoek met een keukentje, een bouwhoek, een leeshoek, een mini-atelier en een fijne speelzaal. En als we naar buiten gaan, doen we dat op het kleuterplein van school.

Ben je 5,5? Dan mag je naar BSO De Zonnewijzer 2. Omdat wij weten dat zo’n grote BSO best spannend kan zijn, nemen wij je kind bij de hand zodat het stap voor stap kan wennen.

In BSO De Zonnewijzer 2 organiseren de kinderen verkleedfeestjes, dagen ze vriendjes uit tijdens een Stratego-toernooi en wordt er geknutseld met industrieel restmateriaal. En dat kan allemaal tegelijk, want er zijn verschillende kleine kamertjes. En voor wie liever achter de potten en pannen staat, is er een flinke keuken. We bakken en koken er geregeld. Kom je een keer proeven?

De 8-plussers hebben hun eigen ‘huiskamer’. Fijn zo’n eigen honk! Kijk maar.

Van binnen- naar buitenpret

Bij beide locaties van BSO De Zonnewijzer maken we goed gebruik van de gymzaal en de speelzaal. BSO De Zonnewijzer 2 heeft dan ook nog een enorme achtertuin. Genoeg takken om een hut van te bouwen en bomen om in te klimmen. En we trekken er geregeld op uit, naar het nabijgelegen Zaanenbos bijvoorbeeld. Soms gaat er een Natuurreiziger met ons mee. Reizigers zijn pedagogisch medewerkers met een specialisme.

Join the Club!

Is je kind gek op sport of koken? Kinderen van BSO De Zonnewijzer kunnen zich ook aanmelden voor SportClub Pim Mulier en de Kookstudio van Op Stoom.

Persoonlijke aandacht

Je kind komt bij ons in een mentorgroep. De mentor neemt jouw kind onder zijn hoede. Kinderen kunnen hun verhalen kwijt en als er iets is of speelt, weten mentor en kind elkaar te vinden en dat is voor iedereen fijn!

Ook voor jouw kind?

BSO De Zonnewijzer is er voor leerlingen van Basisschool De Zonnewijzer en de Dr. H. Bavinckschool. Leerlingen van Basisschool De Zonnewijzer kunnen ook naar onze voorschoolse opvang in BSO De Zonnewijzer 2.

BSO De Zonnewijzer