Kookstudio

Kookstudio

Sous chefs gezocht

In onze hypermoderne Kookstudio leert je kind bakken, barderen en blancheren. Als sous chef van de chefkok kookt je gastronomisch talent in spé met goed gerei. Er is een pastamachine, rookmachine, vacumeermachine, snelvriezer, maximixer (duizelt het al?), grote ovens en veel werkbanken, zodat we alle ruimte hebben om groots en uitgebreid te kokkerellen. Dit moet je zien!

Je kunt per seizoen (6 maanden) 1 dag per week deelnemen aan de Kookstudio. Na deze 6 maanden heeft jouw chefkok zijn eigen kookdagboek geschreven en kan hij werken met verschillende kooktechnieken en dagverse producten.

Voor deelname aan Kookstudio wordt een toeslag van 5 Euro per keer gerekend voor de (bijzondere) ingrediënten die worden gebruikt.

Marineren met meesterkok Bas

Meesterkok Bas en Chef Esther leren je kind niet alleen de heerlijkste gerechten bereiden en bijzondere kooktechnieken te gebruiken, zij vertellen ook alles over de ingrediënten en waar deze vandaan komen. Het kookdagboek van jouw chefkok in de dop staat vol tips & trucs. En terwijl de pannen staan te pruttelen, speelt hij even lekker buiten in onze heerlijke tuin. Daarna is het smullen en naar huis mét vaak een portie van het gerecht.

Je bent uitgenodigd!

Elk seizoen bereiden de kinderen een heel seizoensmenu en mogen ouders als fijnproevers optreden! De kinderen runnen het restaurant met een beetje hulp van Bas en Esther. De gerechten die ze in de voorgaande weken hebben leren maken worden door de kinderen voorbereid en uitgeserveerd. Restaurant Op Stoom! Hoe de luxe!

Reserveren?

Tijdens schoolweken is de Kookstudio geopend voor kinderen vanaf 7 jaar van BSO Beatrix (op maandag), BSO Bos & Vaart (op maandag & dinsdag), BSO Bosch & Hoven (op donderdag), BSO De Cirkel (op donderdag), BSO De Evenaar ( dinsdag), BSO De Kring (op dinsdag) BSO De Zuidwester (op donderdag), BSO De Zonnewijzer (op dinsdag) en BSO HMS (op maandag, dinsdag en donderdag).

In de vakanties kan je kind deelnemen aan activiteiten in de Kookstudio of op een andere BSO.

Kookstudio