fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Ouderinformatie

Ouderinformatie

Ouderinformatie

– Parent information in English –

Welkom bij Op Stoom

We bieden liefdevolle zorg en besteden op een speelse manier aandacht aan de ontwikkeling van kinderen. Het gaat om grote, maar ook om héle kleine dingen, die onze opvang extra fijn maken voor jou en je kind

Van baby
Op ons kinderdagverblijf gaat er een wereld open voor je kindje. Eentje die ontdekt moet worden! Met veel liefde, aandacht en vrolijkheid nemen wij je kleintje bij de hand. We inspireren, prikkelen en dagen uit. Tijdens de zorgmomenten nemen we écht de tijd voor je kleintje. We spelen met de voetjes, doen kiekeboespelletjes, kijken en lachen samen. Veel van wat je baby ziet vatten we in woorden en de baby’s zelf? Die pruttelen en kletsen gezellig mee! De motorisch ontwikkeling gaat de eerste maanden als een speer, dus krijgt je kindje bij ons alle ruimte. Geen wippertjes, maar zachte vloerbedekking of een box om te buigen, strekken en draaien. Uitgespeeld? Tijd voor een tukkie in een hangwieg, ledikant óf buitenbedje.

Naar dreumes
Als je kindje kan kruipen en lopen, wordt de omgeving steeds groter. Dat komt goed uit, want wij hebben verschillende hoeken met elk een eigen thema. Dansen in de ontdekhoek, stapelen in de bouwhoek of popje aankleden in de poppenhoek. Kokkerellen doen we ook. In de modderkeuken van de natuurtuin. Wij hartje lezen! Doen we dan ook graag én veel. Fantasiespelletjes leiden we vaak in met een boekje. Want als de beren op jacht gaan, dan wij natuurlijk ook!   

En peuter
Zoveel te doen, zoveel te beleven! Het ene kind kan ein-de-loos knutselen terwijl het andere vaker wil rennen, klimmen en klauteren. Geen probleem! Wij zijn flexibel met de indeling én duur van activiteiten en bewegen moeiteloos mee. Toneel, muziek, sport en natuur… het komt allemaal aan bod. Net als versjes, liedjes, verhalen én een bezoekje van een rondtrekkende Reiziger. Veel speelplezier gegarandeerd!

Tot (BSO)kind
Zodra school haar deuren sluit, gaat onze BSO los. Bietentaart bakken, een concert met gevonden voorwerpen, wedstrijdje de-grond-niet-raken, een marathon ‘Donald Ducks lezen’ of gewoon maximaal chillen… Je kind bepaalt het zelf. Niets moeten, maar vanuit je eigen interesse dingen doen of juist laten. Daar leert je kind van! In de vakanties zijn we de hele dag open. Onze pedagogisch medewerkers hebben dan een spetterend vakantieprogramma voor je kind in petto. Ook op studiedagen is je kind de hele dag welkom.

Kinderopvang Op Stoom