fbpx
Mijn Op Stoom

Basisgroepen

Basisgroepen

Vaste (tafel)momenten

Op de BSO heeft je kind op de dag dat hij of zij komt een vaste mentor. Daarnaast maakt je kind op een opvangdag deel uit van een vaste groep kinderen. Wij noemen dat een basisgroep. Een basisgroep bestaat afhankelijk van de leeftijden uit 20, 22 of 24 kinderen en 2 pedagogisch medewerkers (vaak de mentor van je kind). Met deze groep brengt je kind de vaste (tafel)momenten op de BSO door.

De samenstelling van kinderen en de medewerkers kan per weekdag verschillen. En op een aantal momenten zit je kind in een andere basisgroep. Bijvoorbeeld als je kind een keer op een andere dag komt of wanneer er minder kinderen zijn. Dat is ook tijdens vakanties en studiedagen het geval. Als ouder geef je jaarlijks toestemming voor het plaatsen van je kind in meer dan 1 basisgroep.

Vrij spelen

Als je kind op de BSO aankomt, gaat hij of zij naar de eigen basisgroep (je kind weet bij welke groep hij of zij hoort en anders helpen we natuurlijk een handje). Samen wordt er wat gegeten en gedronken en je kind kan even zijn of haar verhaal kwijt. Ook wordt er dan besproken welke activiteiten er die dag zijn. Buiten deze vaste momenten is je kind vrij om aan te sluiten bij activiteiten, te spelen met kinderen uit een andere basismentorgroep of juist lekker even alleen met een boekje op de bank te kruipen.

Lekker vertrouwd, dat is fijn!

Elke basisgroep volgt hetzelfde dagprogramma, dus brengt je kind een dagje in een andere basisgroep door, dan is de werkwijze herkenbaar en vertrouwd. Wel zo fijn!