fbpx
Mijn Op Stoom

Een dag bij Op Stoom

Een dag bij Op Stoom

Geduld is het toverwoord

We vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om dingen in hun eigen tempo te doen. Geduld is dan ook iedere dag opnieuw het toverwoord 🙂

Het ene kind kan eindeloos knutselen terwijl het andere een korte spanningsboog heeft en vaker wil rennen en klauteren. Wij zijn flexibel met de indeling én duur van de activiteiten. Ondertussen genieten we enorm van wat de kinderen aan het doen zijn.

Op het kinderdagverblijf en de peuteropvang

Ondanks dat we het eigen ritme van je kind volgen, bestaat de ochtend of dag uit vaste momenten. Dat geeft kinderen duidelijkheid en houvast.

Samen openen we de ochtend. Beer doet natuurlijk mee. Hij staat afgebeeld op de dagritmekaarten die kinderen helpen de dag te begrijpen. Tussendoor is er een vast moment waarbij we aan tafel gaan en met elkaar wat eten en drinken. Op deze momenten zingen we liedjes, vertellen we verhalen of lezen we voor. We spelen elke dag samen buiten, tenzij het weer dit echt niet toelaat. Maar voor een beetje regen zijn we natuurlijk niet bang! En wie weet staat er wel een Reiziger voor de deur!

Op de BSO

Na schooltijd beginnen we, na even gespeeld te hebben, de middag met een stuk fruit en een glas drinken. Stil zitten hoeft je kind niet want daarna gaan we aan de slag!

We vinden het belangrijk dat er activiteiten voor je kind te doen zijn op het gebied van koken, sport, spel, toneel, natuur, knutselen, techniek, muziek en dans. Er is op de BSO van je kind een inspirerend activiteiten- aanbod en er staan regelmatig Reizigers voor de deur.

We trekken er bij Op Stoom ook veel op uit. Schaatslessen in de winter, surflessen in de zomer of een vakantie-uitje naar het museum. En doordeweeks lekker de natuur in of gewoon een potje voetballen op het speelplein.

Maar als je kind een middagje eindeloos Donald Ducks wil lezen of gewoon lekker wil relaxen kan dat natuurlijk ook.