fbpx
Mijn Op Stoom

Schoon en fris

Schoon en fris

Schoon en fris

Om fijn en veilig te kunnen spelen moet de ruimte schoon en fris zijn. Alle stoffen en de bankhoezen zijn wasbaar en de vloer is goed te reinigen. We maken dagelijks de ruimte schoon: we stofzuigen en dweilen en houden de badkamer en keuken schoon.

Het boxspeelgoed en de boxkleden wassen we regelmatig. Beddengoed wordt elke week gewassen en baby’s hebben hun eigen vaste slaapplek. Daarnaast hebben we verschillende huishoudelijk medewerkers in dienst. Zij zorgen dat op alle locaties regelmatig alles grondig gereinigd wordt.

Schoenen en sloffen

Omdat er bij de kinderdagopvang kleine kinderen op de grond kruipen en spelen, doen de kinderen hun schoenen uit (en het liefst sloffen aan) en de volwassenen die binnen komen, dragen overschoenen. Het is niet toegestaan om op blote voeten de groep te betreden. Wij dragen binnenschoenen.

Persoonlijke hygiëne

We letten op de persoonlijke hygiëne van de kinderen. Als de kinderen nog heel klein zijn, zorgen wij daarvoor. Als ze ouder worden, leren we ze hun handen zelf te wassen nadat ze naar de wc zijn geweest en voordat we gaan eten. Vieze neuzen worden afgeveegd met tissues. Alle afspraken omtrent hygiëne hebben we vastgelegd in een protocol.