fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Jouw baby’tje bij ons

Jouw baby’tje bij ons

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf is niet alleen wennen voor je kindje, maar ook voor jou na zo’n heerlijk zwangerschapsverlof. Ongeveer twee weken voordat de opvang start, praten we daarom uitgebreid met je over je kindje. Wil je borstvoeding meegeven of heb je wensen over de flesvoeding? Hoe is het slaap- en eetritme van je kindje? En natúúrlijk willen we horen waarom jouw kind de leukste van allemaal is!

 

We hebben goed contact

Om het wennen voor jou wat gemakkelijker te maken, sturen we je via de Op Stoom App regelmatig foto’s. Bij het ophalen praten we je bij over het verloop van de dag. En in het eerste levensjaar houden we samen met jou een dagboek bij om het slaap- en eetritme van je kindje te kunnen volgen.

 

Fijne momenten

We hebben een hele duidelijk visie op hoe we omgaan met baby’s. Baby’s hebben, zo klein als ze zijn, net zoveel behoefte aan interactie als aan verzorging. Verschonen en een flesje geven moet gebeuren, maar juist die zorgmomenten bieden ons de kans om even een fijn ‘gesprekje’ te hebben met je kindje.

 

Een wereld te ontdekken

De wereld ontdekken zit ‘m voor je baby in heel eenvoudige dingen: samen rondkijken, spelen met de voetjes of geluidjes maken. Een bakje gevuld met wol voelt heerlijk aan de handjes. En knisperfolie met een glansje is bé-re-interessant!

 

Tapijt is da bomb

De inrichting van onze kinderdagverblijven bekijken we door de ogen van een baby. Alles hier nét zo schoon en veilig als thuis. Tapijt op de vloer vinden we wel zo logisch. Baby’tjes houden van de vrijheid om met heel hun lijfje te bewegen en van alles te ontdekken. Is het tijd voor een dutje? Dan kan je kindje tot rust komen in de hangwieg.

 

Kleintjes houden van buiten

Buiten spelen is gezond, ook voor je baby. Eindeloos kan hij blijven kijken naar de blaadjes en naar de kindjes die om hem heen spelen. Daar waar het kan, ligt je kindje in een babytuin of een ander fijn plekje om buiten te zijn. En op een aantal kinderdagverblijven kan je kindje ook buiten slapen.

Kinderopvang Op Stoom