fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Op de planken

Op de planken

Op de planken

Een deftige dame, een politieman of een gevaarlijke leeuw, dat wil elk kind wel zijn. Samen met vriendjes en vriendinnetjes wegdromen naar een wereld vol kastelen of boeven. Of naar de dierentuin waar de leeuwenkooi open staat, maar jij de leeuw weet te vangen.

Wie ben ik en wat kan ik al?

Rollenspellen in de poppenhoek of drama op het toneel, het is bij uitstek een proeftuin voor je kind om sociaal gedrag te oefenen. Op Stoom heeft allerlei materialen voor fantasiespel, zoals het keukentje, de poppenhoek en verkleedspullen. Op verschillende BSO’s is er ook een podium voor toneel. Ook de spelletjes dagen uit tot fantasie. Een boerderij met dieren bijvoorbeeld, of een garage met auto’s. De kinderen spelen heerlijk, komen uitdagingen tegen die ze, al dan niet samen, overwinnen. Creativiteit en sociaal gedrag vieren hoogtij, dat maakt fantasiespel zo leuk.

Net als papa

De wereld van de papa’s en de mama’s is ook bijzonder interessant. Kinderen spelen heel graag de grote-mensen-wereld na. Ze voelen zich dan groot en belangrijk en krijgen zo steeds meer grip op de wereld om hen heen. Even de pop een flesje geven en in bed stoppen is een serieuze bezigheid. Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze fantasiespel spelen. Op de groep, samen met andere kinderen, is volop ruimte voor dit spontane spel.

Kinderopvang Op Stoom