fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Robotica

Robotica

Robotica

De robotrevolutie is begonnen! Ze maaien ons gras en stofzuigen ons huis. Ze staan in operatiekamers en rijden rond op Mars. Op onze RoboClubs en in de roboticalessen die onze roboticaspecialisten op scholen verzorgen, vindt je kind dat allemaal reuze interessant. Hier leren slimmeriken hoe ze zelf robots kunnen bouwen en programmeren.

Wat is robotica?

Robotica is het bouwen en programmeren van robots. Op Stoom gebruikt hier verschillende methodes voor: LEGO MINDSTORMS en LabVIEW. Industriële software waarmee de robots grafisch kunnen worden bestuurd en geprogrammeerd. Dezelfde software die door wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. Je kind buigt zich over vraagstukken als “Laat de robot balanceren met behulp van giroscoopsensoren”. Dat klinkt niet alleen complex, dat is het ook. Maar dat is nou precies de uitdaging!

Voor wie?

Robotica spreekt een specifieke groep kinderen erg aan. Het vereist concentratie- en doorzettingsvermogen en een flinke dosis technisch inzicht.
Bij RoboClub Nieuw Vennep draait alles om robotica en programmeren. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen lid worden van deze RoboClubs. Kinderen die hun hersens willen laten kraken programmeren dan een robot of spelen MaKey MaKey.

Kinderopvang Op Stoom