Chat with us, powered by LiveChat
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Tuinen met lef

Tuinen met lef

Tuinen met Lef

Stoeptegels zijn uit, groen is in. Op Stoom heeft een tuinvisie ontwikkeld waarin de natuur hoogtij viert. Dat is niet voor niks. Voor je kind valt er heel wat te ontdekken in de natuur. We willen dat hij of zij buiten lekker kan aanrommelen en flink kan struinen in de natuur, kinderen vinden dat fijn en het is goed voor een gezonde ontwikkeling.

Voor jagers, dromers, rauwdouwers, kunstenaars en taartjesbakkers

Daar waar mogelijk hebben we groene tuinen aangelegd. De tuinen zijn avontuurlijk en bieden tegelijkertijd een plek van rust. Buiten is er nog meer ruimte dan binnen om je eigen keus te kunnen maken. Met wie je wilt spelen en waarmee. Of dat je helemaal niet wilt spelen, maar gewoon een beetje wilt zitten in het gras. Er zijn hoogteverschillen en bosjes om je achter te verstoppen en de babytuin is er voor de allerkleinsten. En er zijn dieren. Insecten en wormen, padden en salamanders.

We zijn benieuwd naar jouw kind in onze tuin. Is jouw dreumes of peuter een taartenbakker of een rauwdouwer? Zoveel kinderen, zo gevarieerd is het buitenspel en samen met andere kinderen proberen ze van alles uit in de tuin. Een boomstammetje op klauteren is minder eng als je vriendje dat ook doet en samen op wormenjacht wordt een spannend avontuur.

Grenzen verkennen

Het ontdekken van de natuur en het ontwikkelen van (klim en klauter) vaardigheden vraagt een actieve houding van ons. Vaak is kijken en je kind volgen al genoeg. Kinderen ervaren zelf wat ze al kunnen en durven, wij geven een steuntje in de rug als ze dat nodig hebben. We leren kinderen goed kijken en hun handen te gebruiken bij het klimmen. Of hoe ze een heuvel kunnen afklauteren als het te hoog is om er vanaf te rollen. We moedigen alle kinderen aan om iets nieuws uit te proberen. Een tikkie lef, elk kind ontwikkelt het in zijn eigen tempo, is handig voor later!

Een vraag aan jou

We hebben het nog niet over de modderkeuken gehad, maar alvast een vraag aan jou. Van spelen met modder in onze buitenkeukentjes word je kind natúúrlijk vies. Van klimmen en klauteren ook. Dus wil je je kind elke dag makkelijke kleding aantrekken die vies mag worden? Dat is fijn voor je kind en voor jou!

[ssba-buttons]