fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Verticale groepen

Verticale groepen

Verticale groepen

Voor ons is het begrip verticale groep gesneden koek, maar jou zegt het misschien niet zoveel. Het gaat om de leeftijdsopbouw van de kinderen in één groep. Op een verticale groep zijn kinderen van verschillende leeftijden, baby’tjes, dreumesen en peuters. Je kindje komt bij ons op de groep, meestal als hij of zij nog een baby’tje is, en blijft vier jaar lang in dezelfde groep. Dat is heel fijn voor je kind. Het blijft in de vertrouwde omgeving met kinderen en vertrouwde gezichten van de medewerkers die het al kent.

Samen en toch ieder zijn ding

Liedjes zingen en kleine verhaaltjes vertellen, doen we samen. Ook tijdens het eten zitten we met elkaar aan tafel en soms is er een baby’tje bij die dan gezellig bij ons op schoot zit. Baby’tjes volgen overigens hun eigen eet- en slaapritme. Er zijn meerdere momenten op de dag dat we de groep opsplitsen, omdat kleine en grote kinderen nou eenmaal verschillende interesses hebben en andere dingen kunnen. Ook is spelen in een klein groepje fijn voor een kind, we hoeven niet de hele dag alles met z’n allen te doen. Er worden volop activiteiten aangeboden voor de grote kinderen en er zijn activiteiten alleen voor dreumesen.

Van elkaar kun je leren

In verticale groepen leren kinderen veel van elkaar. De kleintjes zien in de oudsten een voorbeeld en doen ze na. De oudere kinderen leren juist hoe ze rekening kunnen houden met een kleintje en ze mogen zelfs al helpen met het geven van een flesje. Hoe leuk is dat!

Kinderopvang Op Stoom