fbpx
Mijn Op Stoom

Wat als je kind ziek is?

Wat als je kind ziek is?

Ieder kind is weleens ziek

Is je kind alleen verkouden, maar toch nog lekker actief? Dan kan hij of zij gewoon komen. Wij houden dan contact met je over hoe het gaat.

Is je kind écht ziek, hangerig en koortsig? Dan kunnen wij op de groep niet de zorg bieden die je kind nodig heeft. Laat ons telefonisch even weten dat je kind thuis blijft.

Merken wij dat je kind op de groep echt ziek wordt, dan bellen wij je met het verzoek om hem of haar op te halen.

Kinderziektes

Als kinderen een kinderziekte hebben die besmettelijk is, bepalen we aan de hand van de richtlijnen van de GGD of je kind naar de opvang mag komen. Die richtlijnen staan in de KIDDI-App van het RIVM. Deze App is beschikbaar voor smartphone en tablet en kun je zelf ook downloaden in de App Store of Google Play Store.

Twijfel je of je je kind mag brengen? Neem dan contact op met de pedagogisch medewerkers.

Brrr ... hoofdluis

Hoofdluis is natuurlijk geen ziekte, maar vanwege besmettingsgevaar verwachten wij dat de medewerkers geïnformeerd worden wanneer je kind hoofdluis heeft. Wanneer het behandeld is en de hoofdluis volledig is verdwenen mag je kind naar de opvang komen. Constateren wij hoofdluis bij je kind? Dan bellen wij je om hem of haar op te komen halen.

Medicijnen geven

Als je kind medicijnen nodig heeft, kan dit in goed overleg met de pedagogisch medewerkers door hen worden gegeven. Als ouder blijf je wel zelf verantwoordelijk. Wij vragen daarom om een ‘Verklaring medicijngebruik’ in te vullen.

Verlenen van eerste hulp

Er zijn voldoende pedagogisch medewerkers aanwezig die kennis hebben van bedrijfshulpverlening en kinder-EHBO. Als er een ongeluk gebeurt roepen we medische hulp in als dit noodzakelijk is. Dit kan betekenen dat wij naar de eerste hulp gaan, dat er een ambulance gebeld wordt of dat je als ouder, na overleg met ons, met je kind naar de eerste hulp of de huisarts gaat. Je wordt natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de situatie.