fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Peuteropvang

Peuteropvang

Schooltijdenopvang voor peuters. Dat is peuteropvang!

Heb je opvang nodig voor jouw peuter, maar niet een hele dag? Bijvoorbeeld omdat je ook een schoolgaand kind hebt en je ze graag tegelijk brengt- en haalt? Dan is onze peuteropvang ideaal. Onze peuteropvang noemen we ook wel schooltijdenopvang: we gaan open wanneer de school start en sluiten de deuren wanneer de school uit gaat. Bovendien kan je voor peuteropvang ook kinderopvangtoeslag aanvragen. Dat kan behoorlijk schelen in de kosten.

Op Stoom biedt peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar:

Samen doen!

De peuteropvang wordt geleid door lieve en gezellige medewerkers die elke dag genieten samen met je kind. Samen doen, daar weten de kinderen al behoorlijk veel van. Peuters kunnen immers al een heleboel! Er zijn dagelijks maximaal 16 kinderen die begeleid worden door 2 medewerkers of maximaal 8 kinderen met 1 pedagogisch medewerker.

Ontmoetingsplaats

Voor het eerst is je kind met andere kinderen in de groep. Ze leren elkaar kennen en wij begeleiden de kinderen hierbij. We helpen de kinderen in hun sociale ontwikkeling want samen spelen en rekening houden met elkaar is nog best moeilijk als je klein bent. Met vrolijkheid en liefde wordt je kind bij de hand genomen en tegelijkertijd al een beetje zelfstandig gemaakt. Want zelf al heel veel kunnen voelt heerlijk als je peuter bent, vooral als je er een aai over je bol en een complimentje bij krijgt.

Spelend(er)wijs

De sociale ontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling van je kind wordt telkens weer spelenderwijs gestimuleerd. Er is een ruim aanbod van spelmateriaal en activiteiten voor de kinderen. We zijn ondernemend met de kinderen en bieden tal van activiteiten op het gebied van knutselen, toneel, muziek, sport & spel en natuur. Daarnaast komen geregeld Reizigers langs die bijvoorbeeld koken, sporten, dansen en muziek maken met de kinderen. Versjes, liedjes en verhalen zijn een ideaal geheugensteuntje bij rituelen voor peuters. Opruimen, samen eten en activiteiten luiden we samen in met een vrolijk liedje. Leuke taalspelletjes die door hun herhaling zorgen dat je kind zich veilig en op hun gemak voelt. Peuters zijn bovendien dol op nabootsen. Wij benoemen daarom alles wat ze doen. We lezen veel voor, liefst in kleine groepjes, en gebruiken hiervoor thematafels en andere materialen. Zo komt een boek tot leven!

Kinderopvang Op Stoom