Peuteropvang

Peuteropvang

Schooltijdenopvang voor peuters. Dat is peuteropvang!

Heb je opvang nodig voor jouw peuter, maar niet een hele dag? Bijvoorbeeld omdat je ook een schoolgaand kind hebt en je ze graag tegelijk brengt- en haalt? Dan is onze peuteropvang ideaal. Onze peuteropvang noemen we ook wel schooltijdenopvang: we gaan open wanneer de school start en sluiten de deuren wanneer de school uit gaat. Bovendien kan je voor peuteropvang ook kinderopvangtoeslag aanvragen. Dat kan behoorlijk schelen in de kosten.

Op Stoom biedt peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar:

Peuteropvang Bornwater in de Bornwaterschool in Bloemendaal
Peuteropvang Antonius in de Antoniusschool in Aerdenhout
Peuteropvang De Kring in basisschool de Kring in Haarlem
Peuteropvang de Pionier in Basisschool de Pionier in Velserbroek
Peuteropvang Franciscus bij de St. Franciscusschool in Bennebroek
Peuteropvang Campert bij Jan Campertschool in Driehuis
– Peuteropvang Boschkabouter in de Bosch & Hovenschool in Heemstede
Peuteropvang Sarabande in de Breedenborgh in Nieuw-Vennep

Samen doen!

De peuteropvang wordt geleid door lieve en gezellige medewerkers die elke dag genieten samen met je kind. Samen doen, daar weten de kinderen al behoorlijk veel van. Peuters kunnen immers al een heleboel! Er zijn dagelijks maximaal 16 kinderen die begeleid worden door 2 medewerkers of maximaal 8 kinderen met 1 pedagogisch medewerker.

Ontmoetingsplaats

Voor het eerst is je kind met andere kinderen in de groep. Ze leren elkaar kennen en wij begeleiden de kinderen hierbij. We helpen de kinderen in hun sociale ontwikkeling want samen spelen en rekening houden met elkaar is nog best moeilijk als je klein bent. Met vrolijkheid en liefde wordt je kind bij de hand genomen en tegelijkertijd al een beetje zelfstandig gemaakt. Want zelf al heel veel kunnen voelt heerlijk als je peuter bent, vooral als je er een aai over je bol en een complimentje bij krijgt.

Spelend(er)wijs

De sociale ontwikkeling en de persoo