Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal

Ontmoetingsplaats

De peuterspeelzaal bij Op Stoom is de ontdekkingsplek voor kinderen van twee tot vier jaar. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen met twee medewerkers of maximaal acht kinderen met een medewerker.

De peuterspeelzaal is een ontmoetingsplaats voor je kind waar vriendjes worden gemaakt. Het is een goede voorbereiding op het basisonderwijs en maakt de overgang makkelijker. Er wordt elke ochtend gewerkt met een vast programma, maar geen ochtend is hetzelfde!

Uitdagende materialen

Spelenderwijs krijgen kinderen activiteiten aangeboden op alle ontwikkelingsgebieden. Er zijn uitdagende materialen die kinderen prikkelen om mee aan de slag te gaan. Met vrolijkheid en liefde worden je kind bij de hand genomen en tegelijkertijd al een beetje zelfstandig gemaakt. Want zelf al heel veel kunnen voelt heerlijk als je peuter bent, vooral als je er een aai over je bol en een complimentje bij krijgt.

Spelend(er)wijs

De sociale ontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling van je kind wordt telkens weer spelenderwijs gestimuleerd. De vaste medewerkers zijn ondernemend met de kinderen en bieden tal van activiteiten op het gebied van knutselen, toneel, muziek, sport & spel en natuur. Daarnaast komen geregeld Reizigers langs die bijvoorbeeld koken, dansen en muziek maken met de kinderen.

Versjes, liedjes en verhalen zijn een ideaal geheugensteuntje bij rituelen voor je peuter. Opruimen, samen eten en activiteiten luiden we samen in met een vrolijk liedje. Leuke taalspelletjes die door hun herhaling zorgen dat je kind zich veilig en op hun gemak voelt. Peuters zijn bovendien dol op nabootsen. Wij benoemen daarom alles wat ze doen. We lezen veel voor, liefst in kleine groepjes, en gebruiken hiervoor thematafels en andere materialen. Zo komt een boek tot leven!

Delen
Share on Facebook