Tarieven

Tarieven

Wat kost opvang bij Op Stoom?

De prijs van onze opvang varieert per locatie. In het overzicht hiernaast kun je een locatie kiezen. De bijbehorende prijzen verschijnen in de tabel. Voor een geheel overzicht van alle prijzen van die locatie klik je op de prijslijst.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Op Stoom berekent geen uren, maar een vaste prijs per middag per maand gebaseerd op de jaarkosten. Deze maandprijs is voor alle locaties grotendeels hetzelfde. De maandprijs van Kinderdagverblijf Greiner is bijvoorbeeld gelijk aan die van Kinderdagverblijf De Stad. Op de prijslijst rekenen we de maandprijs voor je om naar een uurprijs, omdat je deze nodig hebt voor de Belastingdienst.

Hoe is het aantal opvanguren van de BSO opgebouwd?

Wanneer we van meer scholen kinderen opvangen, is het gemiddeld aantal uren dat je kunt doorgeven bij de Belastingdienst gebaseerd op de school die het eerst uit is. Ook de studiedagen van alle scholen waarvan we kinderen opvangen, worden in dit aantal uren meegenomen. De maandprijs staat dus vast, maar het gemiddeld uurtarief pakt lager uit naarmate je meer uren aan de Belastingdienst kunt doorgeven. Een lager gemiddeld uurtarief is gunstig omdat je dan minder zelf hoeft te betalen.

Verlaag je kosten!

Er is een verschil tussen wat je op onze prijslijst ziet staan en wat je uiteindelijk aan kinderopvangkosten kwijt bent. Als je werkt of een opleiding doet en je eventuele partner ook, heb je recht op kinderopvangtoeslag.

Stel: jij en je partner hebben een gezamenlijk inkomen van 58.000 euro. Dan krijg je voor je eerste kind 72,3% van je kosten terug en voor je tweede kind zelfs 92,4%. De complete toeslagtabel vind je hier.

De exacte hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van je gezamenlijk inkomen en het aantal uren dat je werkt. Wil je weten wat je netto kwijt bent aan kinderopvang? Maak dan een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Niet de goedkoopste

Hoewel we zeker niet de duurste kinderopvang zijn, zijn we ook niet de goedkoopste. En daar hebben we goede redenen voor. Goede opvang draait volgens ons om het bieden van een inspirerend activiteitenaanbod, een veilige omgeving en het behouden van goed personeel. Daarmee maken we een verschil in de ontwikkeling van jouw kind. We investeren dan ook voortdurend in het trainen van onze medewerkers en in het innoveren van ons aanbod. We houden ook van stevig en duurzaam meubilair en fantasierijk speelmateriaal dat tegen een stootje kan.

Verder zijn onze prijzen inclusief: verse groenten en fruit, drinken en tussendoortjes en op het kinderdagverblijf zijn luiers, babyvoeding en lunch ook bij de prijs inbegrepen. Is je kind tijdens lunchtijd op de BSO (bijvoorbeeld op woensdag of een studiedag), dan verzorgen wij ook de lunch voor je kind. We gaan bewust om met eten en drinken. Hier lees je meer over ons voedingsbeleid.

Naschoolse opvang – Inclusief schoolvakanties
Tijdens schooldagen zijn we tot 18.30 uur geopend. Tijdens vakanties en studiedagen is je kind welkom tussen 7.30 en 18.30 uur.

Prijs per maand
Gemiddeld aantal uren p/m
Prijs p/u
€ 181,08
27,98
€ 6,47
€ 154,28
33,04
€ 4,67
€ 154,27
33,19
€ 4,65

Naschoolse opvang – Exclusief schoolvakanties
Wekelijkse opvang tot 18.30 uur.

Prijs per maand
Gemiddeld aantal uren p/m
Prijs p/u
€ 161,64
11,38
€ 14,20
€ 140,32
21,13
€ 6,64
€ 140,32
22,20
€ 6,32

Bekijk hier de volledige prijslijst.