fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Veelgestelde vragen over opvang bij Op Stoom

Veelgestelde vragen over opvang bij Op Stoom

Veelgestelde vragen over opvang bij Op Stoom

– English version –

Wat kost kinderopvang bij Op Stoom?

Betalingen en facturen

Wanneer ontvang ik de factuur? Wanneer vindt de automatische incasso plaats? Ik kan de rekening niet betalen. Wat kan ik doen? Ik heb een betalingsherinnering ontvangen. Waarom krijg ik een herinnering terwijl ik via automatische incasso betaal? Waaruit bestaan herinneringskosten en aanmaningkosten?

Annuleren of opzeggen

Ik wil mijn plaatsingsovereenkomst opzeggen. Hoe doe ik dat? Wat is de opzegtermijn? Heb ik bedenktijd? De opvang van mijn kind(-eren) is al gestart tijdens deze 14 dagen bedenktijd. Wat nu? Wanneer betaal ik annuleringskosten? Waarom betaal ik annuleringskosten?

Wijzigingen doorvoeren

Ik wil graag iets in mijn overeenkomst laten wijzigen. Kan dat? Waarom en wanneer betaal ik wijzigingskosten?

Klachten

Waar kan ik met mijn klacht terecht? Geschillencommissie

Afmelden

Hoe meld ik mijn kind af voor een opvangdag?

Overige vragen

Hoe vraag ik een rondleiding aan? Op welke dagen is Op Stoom gesloten? Ontvang ik opvangpunten over de dagen dat Op Stoom gesloten is? Waar vind ik het LRK-nummer van de kinderopvang? Hoe kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen?
Kinderopvang Op Stoom