Ingrediënten
• 1 zakje veldsla
• 12 spruitjes
• 2 x witlof
• 1 x gerookte kipfilet
• 1 el yogonaise
• 1 paprika
• 1 groene appel
• Gepelde zonnebloempitten
Bereidingswijze
• Doe de veldsla in een kom.
• Haal van de spruitjes het kontje af en de buitenste bladeren, geef elk kind een spruitje en laat ze deze pellen. Doe dit bij de veldsla.
• Snijd van de witlof ongeveer een cm van het puntje af en doe de puntjes bij de sla.
• Maak de paprika schoon en snijd deze in repen. Geef elk kind een stukje en laat ze deze in kleine stukjes snijden. Ook dit mag bij de rest van de sla. • Was en schil de appel en snijd deze in plakken. Laat de kinderen er stukjes van snijden en voeg dit bij de rest van de sla.
• Snijd de kip in kleine blokjes en meng nu alles voorzichtig door elkaar.
• Voeg een lepel yogonaise toe en meng nogmaals alles door elkaar en strooi er als laatst de pitjes over.
Benodigde materialen
• 1 grote kom
• 12 snijplankjes
• 12 kindermesjes
• 1 snijplank
• 1 mes
• 12 bordjes
• 12 vorkjes
• 1 lepel
• 1 dunschiller